Controlestations en SCADA-systemen

Controlestations en SCADA-systemenAardgasleiding bedrijven hebben klanten aan beide uiteinden van de pijpleiding – de producenten en verwerkers die ingang gas in de pijpleiding, en de consumenten en lokale gasbedrijven die gas uit de pijpleiding. Om het aardgas dat de pijpleiding komt te beheren en ervoor te zorgen dat alle klanten ontvangen tijdige levering van hun deel van dit gas, zijn geavanceerde systemen die nodig zijn om het toezicht op de gas-als het reizen door alle secties van wat een zeer langdurig kan zijn leidingnet. Om deze taak van het toezicht en de controle van de aardgas die reist door de pijpleiding te bereiken, centraal gas controlestations verzamelen, verwerken en ontvangen gegevens uit de monitoring en compressorstations langs de pijp te beheren.

                     Pipeline Control Station

Het merendeel van de gegevens die door een controle-zender ontvangen wordt geleverd door Supervisory Control and Data Acquisition (SCADA) systemen. Deze systemen zijn in wezen geavanceerde communicatiesystemen die metingen en het verzamelen van gegevens over de leiding (meestal in een meting of compressorstations en kleppen) en zendt deze aan de gecentraliseerde controle station. Debiet door de pijpleiding, operationele status, druk-en temperatuurmetingen kunnen alle worden gebruikt om de status van de pijpleiding tegelijkertijd beoordelen. Deze systemen werken ook in realtime, wat betekent dat er weinig vertraging tussen de metingen langs de pijpleiding en de transmissie naar het besturingsstation.
De gegevens worden doorgegeven aan een centraal controlestation, zodat pijpleidingsingenieurs om precies te weten wat er gebeurt langs de pijpleiding te allen tijde. Dit maakt een snelle reacties op storingen in de apparatuur, lekkage, of andere ongewone activiteiten langs de pijplijn. Sommige SCADA-systemen ook de mogelijkheid om op afstand te werken bepaalde apparatuur langs de pijpleiding, inclusief compressorstations, zodat ingenieurs in een centraal controlecentrum om onmiddellijk en gemakkelijk stroom tarieven aan te passen in de pijplijn te nemen.