Amerikanen oog goedkope thuis tanken voor aardgasauto’s

Amerikanen oog goedkopeToen Connie Jones komt thuis van haar baan als IT-manager in Chandler, Arizona, ze parken haar auto in haar garage en vult deze op met aardgas. Het is een gemak dat relatief weinig Amerikanen kunnen genieten.


“We hook it up, zet hem op, en het ‘s nachts opvult,” zei Connie’s man Travis, die een aardgas thuis tanken eenheid in januari 2012 gekocht.

Met aardgas op $ 1,40 per equivalent gallon, het kost de Joneses $ 30 om hun Honda Civic GX 1200 mijl rijden elke maand, ongeveer $ 130 minder dan een gemiddelde benzine auto voor dezelfde afstand.

Thuis tanken eenheden, die tik in een huis aardgas belangrijkste en comprimeren van de brandstof, zodat het een voertuig tank ‘s nachts kan vullen, al jaren beschikbaar zijn geweest.

Maar hoewel de brandstof is goedkoop en eenheden moeten veiligheidsnormen als andere huishoudelijke apparaten voldoen, thuis navullen is ongewoon in de Verenigde Staten, tegengehouden door de upfront kosten van het kopen en installeren van nieuwe eenheden, en een gebrek aan aardgas auto’s. De auto’s zelf over het algemeen kost ongeveer $ 10.000 meer dan vergelijkbare conventionele voertuigen.

“Betaalbaar huis tanken is de ontbrekende schakel voor de openbare goedkeuring van aardgas voertuigen in veel grotere aantallen,” zei Curtis Martin, programmadirecteur van de overheid gefinancierde Clean Cities Coalitie in Antelope Valley, Californië.

Connie Jones with her 2003 natural gas powered Honda Civic and natural gas home refueling station located on the garage wall of her home in Chandler, Arizona, October 3, 2013. REUTERS-Ralph D. Freso

Dat kan snel veranderen. Aangezien de VS aardgas boren boom duwt output naar recordhoogtes en beloften aanhoudende lagere prijzen, General Electric Co, Whirlpool Corp, Eaton Corp en anderen zijn het ontwikkelen van meer betaalbare woning tankinstallaties. Voor ongeveer een tiende van de prijs van de huidige modellen, plus installatie, willen zij de nieuwe eenheden te verkopen aan de miljoenen huishoudens in heel Amerika al aangesloten op de levering van aardgas.

Tegelijkertijd, energieleveranciers in Georgië, Californië en Utah zijn in gesprek over de distributie van nieuwe bevoorradingseenheden wanneer ze beschikbaar zijn in de komende twee jaar te worden, volgens de interviews met leidinggevenden in de branche, gericht op de vraag naar aardgas te stimuleren. Honda Motor Co Ltd, die een van de alleen verkocht in de Verenigde Staten aardgas personenauto’s maakt, heeft ook interesse getoond in de nieuwe technologie.