De aardgasprijzen zijn tot 60% en nog steeds goedkoop

AardeAardgasprijzen waren tot bijna 60 procent in de eerste helft van 2013, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, maar ze waren nog te laag om nieuwe boringen inspireren in grote delen van het land, volgens de Amerikaanse Energy Information Administration.
Contracten voor toekomstige levering van aardgas op dit moment verkopen op ongeveer $ 3,70 per miljoen British thermal units, net onder de $ 3,75 gemiddeld voor aardgas in de eerste helft van 2013, aldus het agentschap.
In 2012, aardgas verkocht voor een gemiddelde van $ 2,39 door de eerste helft van het jaar, het agentschap gemeld.
De 57 procent stijging van de prijzen was genoeg om vele stroomproducenten duwen om te schakelen van verbranding van aardgas naar het gebruik van kolen, want het is meer economisch tegen lopende prijzen, aldus het agentschap.

Gasprijzen: Aardgas prijs meer dan verdubbeld van 2012 laag
Maar $ 3,70 is geenszins een hoge prijs, de resterende te laag van belang zijn voor de meeste producenten in de hoop winst te maken, zei James Sullivan, senior analist voor Alembic Global Advisors, dat is het bijhouden van de aardgasprijzen.
Aardgasprijzen zou waarschijnlijk moeten worden in de buurt van $ 5 tot meer boren voor de bron aan te moedigen, met de meeste bedrijven geloven dat de productie ervan niet rendabel onder dat bereik zou zijn, zei Sullivan.
Maar de vooruitzichten voor aardgas prijzen laag blijft in de nabije toekomst, zei hij.
“In de schalie-tijdperk, de gemiddelde waarde in de loop van het jaar … moet ergens tussen de $ 3,50 en $ 4,50,” zei Sullivan.
De prijzen zijn laag blijven vanwege ingrijpende inspanningen om meer olie te produceren uit leisteen speelt in de Verenigde Staten. De meeste van deze leiolie putten produceren olie, samen met grote hoeveelheden aardgas, aldus Sullivan.
Verslag: Overvloedige aardgas betekent dat er geen grote prijsstijgingen
“Er is een behoorlijke hoeveelheid gas wordt toegevoegd, dat is niet afhankelijk van de gasprijs,” aldus Sullivan. “Met andere woorden, olie en vloeistoffen rijk boren op Perm Bekken en Eagle Ford produceert maar liefst 30 procent, of in sommige gevallen 45 procent aardgas. Dat is aardgas dat wordt geboord op elk gasprijs. Zolang de olieprijzen hoog blijven mensen gaan boren dat. “

Het enige gebied dat de groei in de productie van aardgas heeft gezien, ondanks de lage prijzen, heeft de Marcellus schalie regio geweest in het noordoosten. Bedrijven zijn nog steeds actief boren daar omdat de putten hoeven niet heel diep te zijn en zijn zeer productief, waardoor ze economisch, aldus Sullivan.