Goedkope Natrual Gas in de VS

Goedkope Natrual Gas in de VSDe combinatie van de Canadese teerzanden en lichte strakke olie uit de Bakken en Eagle Ford leisteen in de VS heeft gemaakt wat de olie-industrie noemt een “overvloed” in de VS heartland. Voer de Keystone XL pijplijn. Ontworpen om Canadese olieproducenten te redden, werd de pijplijn de markt gebracht als een manier om de VS toegang tot teerzanden olie te verhogen. In feite is het een mechanisme dat zowel het aanbod te verminderen en de prijs verhogen door deze te exporteren naar buitenlandse markten.
De olie-industrie wil importeren, te verfijnen en te exporteren meer Canadese bitumen. Maar op hetzelfde moment, oliemaatschappijen bekisting raffinaderijen – vier op de East Coast sinds 2010 – acties goed geschikt voor het creëren van schaarste en hoge prijzen. Door de koppeling van de Amerikaanse prijzen voor de mondiale markt, de bedrijven hopen profiteert van OPEC prijsafspraken zonder stromend afoul van de Amerikaanse antitrust-wetten.
De “Saudi-Amerika” mythe helpt verkopen dit beleid omdat het impliceert dat de VS op de rand van de beëindiging van de verwoestende afhankelijkheid van olie-import – $ 346.000.000.000 waard in 2012 – met de bijbehorende aanslag op de economie. Dat is gewoon niet waar. De VS verbruikt momenteel 19 miljoen vaten olie per dag, waarvan 9 miljoen worden geïmporteerd. De Energy Information Administration projecten dat de consumptie in 2020 zal ongeveer 20 miljoen vaten per dag, met de Amerikaanse dagelijkse productie met een piek van 13 miljoen zullen afnemen. Dus op het hoogtepunt van de Amerikaanse productie, zullen we nog steeds importeren 7 miljoen vaten olie per dag.
Voor de komende tien jaar, zal de jaarlijkse import factuur ongeveer $ 300.000.000.000 blijven. Gezien het feit dat enorme kosten, waarom zou de VS willen olie uit te voeren? Evenzo, waarom zouden we aanmoedigen Canadese export via onze infrastructuur? Canada, druk bezig haar teerzand olie exploiteren, staat te popelen om een ​​doorvoer route door de VS aan de mondiale markten, voornamelijk om te vermijden dat olie te verkopen tegen lagere prijzen in de VS af te dwingen