De Amerikaanse mythe van goedkope olie en gas

De Amerikaanse mythe van goedkope olie en gasIn de afgelopen jaren hebben de VS zakelijke en politieke leiders giddily sprak van een “Saudi-Amerika” gorgelend met binnenlandse olie en gas. Het is waar dat de VS heeft nu toegang tot overvloedige voorraden aan goedkope binnenlandse gas staat van het transformeren van de Amerikaanse economie. Jammer dat deze zelfde leiders op het punt om weg te geven een groot deel van de productie in Noord-Amerika koolwaterstof – en alle strategische voordelen die daar bij horen.
We zien nu al de gevolgen. Op 19 juli, de Amerikaanse automobilisten verloren hun prijs rand als West Texas Intermediate olie steeg naar $ 109 per vat, bijna gelijk is aan de kosten van ruwe Brent-olie in Europa, die slechts enkele maanden eerder had verkocht tegen een premie van € 20.

Wat is er gebeurd? Oliehandelaren omgekeerd twee kleine pijpleidingen zodat in plaats van het dragen van Amerikaanse ruwe van Gulf Coast olievelden tot de enorme handel hub in Cushing, Oklahoma, werd omgeleid naar haven, van waaruit het naar Europa en Latijns-Amerika te exporteren. Met dat, handelaren vormen het decor voor benzine prijzen stijgen tot $ 4 per gallon of meer.

De exporteur van olie en vloeibaar aardgas maakt deel uit van het grootste verhaal verborgen in het volle zicht: hoe de VS is verspilling van de strategische voordelen van goedkope brandstof en concurrerende productie ten gunste van een energie-exportbeleid dat er geen grotere economische, politieke, milieu heeft of morele reden.
Competitive Edge

Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Verhoogde productie van binnenlandse olie en aardgas is grotendeels mogelijk gemaakt door de pas ontdekte mogelijkheid om strakke schalie breken, een proces dat economisch niet haalbaar was in het verleden. Ondertussen groeien de levering van duurzame energie, efficiëntere auto-en vrachtwagen-motoren, en een nieuwe generatie Amerikanen die minder wordt verrukt door de auto dan de voorgaande allemaal helpen om de vraag te onderdrukken.