De redenen voor de goedkope olie en gas in de Amerikaanse

De redenen voor de goedkope olie en gas in de AmerikaanseAmerikaanse olieproductie dieptepunt van 5,5 miljoen vaten per dag in 2011, het is nu aan 7,5 miljoen en zal naar verwachting 9 miljoen in 2020. Productie van aardgas is gestegen tot 67 miljard kubieke meter per dag van 50 miljard per dag in 2005. Met een verbruik vlak, is de wet van vraag en aanbod werkt.

Een paar maanden geleden, ruwe olie in de Midwest, waar de meeste productie plaatsvindt, gemiddeld $ 95 per vat – $ 17 per vat lager dan de door de Organisatie van Olie-exporterende Landen set prijs. De Amerikaanse prijsvoordeel op aardgas is nog groter. In Tokio, OPEC LNG kost $ 16. Russische pijpleiding gas in de V.K. kost $ 10. In de VS, de benchmark Henry Hub prijs is ongeveer $ 3,75 per miljoen British thermal units – en is net zo goedkoop als $ 2,20 geweest.

De voordelen van goedkoop gas stromen in de economie. In de afgelopen drie jaar, 95 grote investeringen productie kapitaal, vertegenwoordigen meer dan 90 miljard dollar aan nieuwe uitgaven, zijn bekend. Aardgas levert 85 procent van de grondstof voor de Amerikaanse chemische industrie. Als gevolg van goedkope energie, Alcoa Inc (AA) ‘s alumina raffinaderij in Port Comfort, Texas, ging van het zijn een van de meest marginale faciliteiten van het bedrijf, dreigt te worden gesloten, tot een van de meest concurrerende ter wereld.

Uitbreiding van de exportmarkt voor Amerikaanse aardgas zal deze nieuwe concurrentievoordeel ondermijnen. Als er genoeg binnenlandse aanbod buitenland kunnen worden verkocht, de prijzen in de Verenigde Staten, met inachtneming van de wet van vraag en aanbod, zal rebound. Maar diezelfde wet niet internationaal van toepassing; nieuwe Amerikaanse voorraden ruwe olie en aardgas op de wereldmarkt niet noodzakelijkerwijs globale prijzen te verlagen. Waarom? OPEC, onder leiding van Saoedi-Arabiƫ, kan het aanbod in slagen om haar koersdoel voldoen. Als het aanbod te veel groeit, OPEC snijdt gewoon de productie tot aan de prijsstijgingen.