Marketing Information

Marketing InformationMarketing bedrijven, of verbonden aan een ander lid van de aardgasindustrie of niet, kan variëren in grootte en de reikwijdte van hun activiteiten. Sommige marketing bedrijven kan bieden een volledige waaier van diensten, de marketing van talrijke vormen van energie en financiële producten, terwijl anderen meer kan worden beperkt in hun reikwijdte. Zo hebben de meeste marketing bedrijven aangesloten bij de producenten niet aardgas verkopen van derden, ze zijn meer bezig met de verkoop van hun eigen productie, en hedging om hun winstmarge te beschermen tegen deze verkoop.

Er zijn in principe vijf verschillende classificaties van marketing bedrijven: grote nationaal geïntegreerd marketeers, producent marketeers, klein geografisch gerichte marketeers, aggregators, en makelaars.

De belangrijkste nationaal geïntegreerd marketeers zijn de ‘grote spelers’, biedt een volledige waaier van diensten en marketing tal van verschillende producten. Ze werken op een landelijke basis, en hebben grote hoeveelheden kapitaal om hun handel en marketing te ondersteunen. Producer marketeers zijn die ondernemingen over het algemeen bezig met de verkoop van hun eigen productie van aardgas, of de productie van hun aangesloten aardgas productie bedrijf. Kleinere marketeers richten op specifieke geografische gebieden, en specifieke markten aardgas. Veel marketing gelieerde entiteiten MOL zijn van dit type, met de nadruk op de marketing van gas voor het geografische gebied waarin hun gelieerde distributeur actief is. Aggregators algemeen kleine volumes te verzamelen uit verschillende bronnen, ze te combineren, en de grotere volumes te verkopen voor meer gunstige prijzen en voorwaarden dan mogelijk zou zijn afzonderlijk verkoop van de kleinere volumes. Makelaars zijn een unieke klasse van de marketeers in dat ze nooit het eigendom van een aardgas zich daadwerkelijk. Ze gewoon fungeren als facilitators, brengt kopers en verkopers van aardgas samen.