EcoFuel

EcoFuelDe Volkswagen op aardgas

Diverse Volkswagen modellen zijn er in EcoFuel-uitvoering. Deze zijn ontworpen voor het gebruik van aardgas, de schoonste fossiele brandstof die er is. Volkswagen modellen in EcoFuel-uitvoering kenmerken zich door een laag verbruik en een zeer lage CO2-uitstoot. EcoFuel-auto’s zijn ook geschikt voor het nóg duurzamere Groen Gas. Met Groen Gas komt betaalbaar CO2-neutraal rijden binnen handbereik.
Aardgas
Vermindering van C02 uitstoot met 20 procent

Aardgas heeft belangrijke milieuvoordelen. Vergeleken met een dieselmotor is de uitstoot van roetdeeltjes en stikstofoxiden lager. Ten opzichte van een benzinemotor is de CO2-uitstoot 20% minder. Bovendien zorgt aardgas voor een ‘stille’ verbanding. Niet onbelangrijk: aardgas is relatief goedkoop. Al vanaf 10.000 km per jaar is aardgas een aantrekkelijk alternatief. Het tanken van aardgas is in de meeste midden-Europese landen geen probleem en in Nederland is het netwerk vrijwel landelijk dekkend.
Groen gas
De meest milieuvriendelijke brandstof ter wereld

Groen Gas is gas dat vrijkomt bij vergisting van organisch afval (planten, tuinafval, mest, rioolslib). Het is daarmee vrijwel CO2-neutraal en heeft na bewerking dezelfde eigenschappen als aardgas. Diverse partijen in Nederland produceren dit Groen Gas en pompen dit in het gasnet. Hiervoor worden Groen Gas-certificaten verstrekt die garanderen dat Groen Gas ook werkelijk groen en beschikbaar is. Alle EcoFuel-modellen van Volkswagen kunnen met dergelijke certificaten worden geleverd. Particulieren en bedrijven kunnen bij aankoop van een EcoFuel-model zodoende CO2-neutraal rijden.