Groen Gas

Groen GasGroen Gas wordt gebruikt als drijfgas voor airsoft wapens. Het is een alternatieve bron van energie voor de lenteofmotor aangedreven airsoft wapens.
Groen Gas is een populaire drijfgas in de airsoft gemeenschap, maar beperkte beschikbaarheid van het product heeft ertoe geleid dat veel airsoft spelers hun eigen afgeleiden maken met retail propaan en siliconenolie. Het mengsel wordt vervolgens toegediend middels speciaal propaan adapters.
propaan adapters
Fabrikanten hebben adapters die hechten aan propaantanks die verkrijgbaar bij veel winkels zijn, meestal met inbegrip van reservoirs om smeermiddel (meestal siliconenolie) slaan geproduceerd. De optie propaan is populair geworden in dat de oplossing is goedkoper op de lange termijn dan Groen Gas, maar ook als op grotere schaal beschikbaar in vergelijking met Groen Gas. Hoewel propaan alleen niet smering hebben in het drijfgas, voorstanders van het gebruik van propaan in plaats van groen gas staat dat dit kan verholpen worden door handmatige smering van interne onderdelen voor het gebruik van het pistool.