Soorten Raw-aardgas Wells

soortenRuwe aardgas komt vooral voort uit een van de drie types van putten: ruwe olie putten, gas putten, en condensaat putten.

Aardgas dat afkomstig is van ruwe olie putten wordt meestal genoemd geassocieerd gas. Dit gas kan bestaan ​​als een gas cap boven de ruwe olie in de ondergrondse formatie, of had kunnen worden opgelost in de ruwe olie.

Aardgas uit gasbronnen en van condensaat putten, waarin er weinig of geen ruwe olie, is niet-geassocieerd gas genaamd. Gasputten produceren meestal alleen rauwe aardgas, terwijl condensaat putten ruw aardgas samen met andere koolwaterstoffen met een laag moleculair gewicht. Degenen die onder de heersende omstandigheden (dat wil zeggen, pentaan en zwaardere) vloeibaar zijn genoemd aardgascondensaat (soms ook wel natuurlijke benzine of gewoon condensaat).

Aardgas wordt genoemd zoete gas als relatief vrij van waterstofsulfide, maar is gas dat waterstofsulfide bevat zuur gas genoemd. Aardgas of andere gasmengsel bevat aanzienlijke hoeveelheden waterstofsulfide, kooldioxyde en dergelijke zure gassen, wordt zuur gas genaamd

Ruwe aardgas kan ook uitgaan van methaan afzettingen in de poriën van steenkoollagen en vooral in een meer geconcentreerde toestand van adsorptie op het oppervlak van de kool zelf. Dit gas wordt aangeduid als Coalbed gas of Coalbed Methane (steenkoollaaggas in Australië). Coalbed gas is uitgegroeid tot een belangrijke bron van energie in de afgelopen decennia.