Transmissie Pipes

Transmissie PipesTransmissieleidingen kan overal meten 6-48 cm in diameter, afhankelijk van hun functie. Bepaalde component leidingdelen kan zelfs bestaan ​​uit kleine diameter pijp, zo klein als 0,5 inch in diameter. Echter, deze kleine diameter pijp meestal alleen gebruikt bij het verzamelen en distributiesystemen. Mainline transmissie leidingen, het principe pijpleiding in een bepaald systeem, zijn meestal tussen de 16 en 48 centimeter in diameter. Lateral pijpleidingen, die aardgas leveren aan of uit de hoofdlijn, zijn meestal tussen de 6 en 16 cm in diameter. De meeste grote interstate pijpleidingen zijn tussen de 24 en 36 centimeter in diameter. De werkelijke pijpleiding zelf, in de volksmond ‘line pipe’, bestaat uit een sterke carbon staal materiaal, ontworpen om normen die door het American Petroleum Institute (API) te kunnen verwezenlijken. Daarentegen wordt enige verdeelpijp van zeer geavanceerde kunststof, omdat de behoefte aan flexibiliteit, veelzijdigheid en het gemak van vervanging.


Vervoersleidingen worden geproduceerd in staalfabrieken, die soms zijn gespecialiseerd alleen pijpleiding produceren. Er zijn twee verschillende productietechnieken, een voor leidingen kleine diameter en een voor buizen met grote diameter. Bij buizen met grote diameter van 20 tot 42 centimeter in diameter, de buizen worden geproduceerd uit metalen platen die gevouwen in een buisvorm, met de uiteinden aan elkaar gelast om een ​​pijpstuk te vormen. Kleine diameter pijp, anderzijds, worden naadloos geproduceerd. Dit omvat het verwarmen van een metalen staaf tot zeer hoge temperaturen, dan ponsen een gat door het midden van de balk om een ​​holle buis te produceren. In beide gevallen wordt de buis getest voordat ze verzonden vanuit de staalfabriek, zodat hiermee aan de druk en sterktenormen aardgastransmissie.

Buizen is ook voorzien van een speciale coating zodat deze niet corroderen eenmaal in de grond geplaatst. Het doel van de coating is om de pijp te beschermen tegen vocht, die corrosie en roest veroorzaakt. Er zijn een aantal verschillende coating technieken. In het verleden werden pijpleidingen bekleed met gespecialiseerde koolteeremail. Vandaag de dag worden leidingen vaak beschermd met wat bekend staat als een fusion band epoxy, die de pijp een opvallende lichtblauwe kleur geeft. Bovendien wordt kathodische bescherming vaak gebruikt, die een techniek van het uitvoeren van een elektrische stroom door de buis af te weren corrosie en roest.